Kijk, er zwemt een walvis in de IJssel

In de vorige blog, “Ongelooflijk veel Energie in de (hanze) Deeleconomie” spraken we over de “mixed-reality” room in @DEGasfabriek in 2020.

Maar, wat is dat en wat kun je er mee?

Mixed-Reality is het samenvoegen van de echte wereld(realiteit) en de virtuele wereld waarin fysieke en virtuele objecten co-existeren en op elkaar inwerken.

Het Amerikaanse bedrijf “Magic Leap”,  opgericht in 2014 is in staat virtuele beelden te projecteren in de echte wereld en hebben daarvoor een technologie bedacht waardoor je het verschil tussen de echte en de virtuele wereld niet meer kunt waarnemen. De techniek die ze hiervoor gebruiken heet “Dynamic Digitised Lightfield Signal” die beelden rechtstreeks in het oog projecteert. En op de vraag “hoe werkt dat dan” krijg je als antwoord: hardware, software, sensoren, core processors en een heleboel andere dingen die voorlopig nog een mysterie moeten blijven (tot de patenten ge-filed zijn neem ik aan).

Vraag, wat heb je daar dan aan? Om die vraag te beantwoorden is het raadzaam eerst deze video’s eens te bekijken en vervolgens je fantasie in te schakelen.

Disruptieve innovatie ten top want in de toekomst ga je echt niet meer achter een beeldscherm zitten werken. Magic Leap is met deze nieuwe technologie bezig het “computer-platform” van de 21ste eeuw gestalte te geven.

Zou het niet geweldig zijn als we de walvis bij @DEGasfabriek uit de IJssel kunnen toveren? Even wachten nog, tot 2020?

Adres
Zutphenseweg 6
7418 AJ
Deventer

Powered by