Blockchain, Kunstmatige Intelligentie en meer.

Er is momenteel veel aandacht voor exponentiële technologieën zoals Blockchain, Kunstmatige Intelligentie, Robotica, hernieuwbare energie etc. Verder spelen sociale factoren een grote rol in het wel of niet adopteren van nieuwe technologie. Maar … waar hebben we het over?

Vandaag in het kort: de Blockchain

Een recent artikel over de blockchain, “The Future of Blockchain in 8 Charts”  geeft een goed overzicht wat de blockchain is, hoe het werkt en een interessante adoptie-tijdlijn voor de Financiële Services markt. Dit adoptie scenario toont dat de blockchain in 2016 de “Innovatie-Fase” achter zich zal laten en 13,5% van de “early adopters” in de financiële services zal bereiken. Creatievelingen (vaak start ups) slaan met de blockchain aan het experimenteren om nieuwe (disruptive) services en business modellen te ontwikkelen. Omstreeks 2018 verwachten ze het “tipping point”, het moment dat de “early majority” zich zal realiseren welke voordelen en nieuwe kansen de ”early adopters” zich hebben weten te verschaffen door het toepassen van de blockchain technologie.

Adres
Zutphenseweg 6
7418 AJ
Deventer

Powered by