HOW TO GET THERE? De Gasfabriek-werkwijze

Op 17 november vindt in Den Haag de landelijke ‘HOW TO GET THERE?’ summit plaats. Grotere bedrijven en organisaties moeten zich voorbereiden op hun toekomst, om niet ingehaald te worden door kleine, snelle startups. Maar hoe voorkom je dat? De Gasfabriek is uitgenodigd om de Gasfabriek-werkwijze te presenteren. De kracht zit hem in een slimme samenwerking tussen klein en groot.

The future vraagt om verandering

‘The future  is now’ hoor je vaak, maar is dat wel zo? Technologische ontwikkelingen gaan de laatste paar jaar zo exponentieel snel, dat hetgeen vandaag ‘de toekomst’ lijkt, morgen al werkelijkheid is én ook weer snel ingehaald wordt. Bedrijven en organisaties krijgen er de komende jaren alleen maar meer mee te maken en vragen zich af hoe daarop in te spelen – of zelfs te overleven.

How to get there?

Op 17 november vindt in Den Haag de landelijke ‘HOW TO GET THERE?’ summit plaats. Voor bedrijven is ontwikkeling essentieel om bij te blijven met marktontwikkelingen – nu misschien wel meer dan ooit. Met ‘old school’ businessmodellen wordt de strijd niet langer gewonnen, want kleine initiatieven winnen terrein. Meestal zijn dit kleine startups. Zij kunnen veel beter omgaan met  nieuwe technieken als ict, robotica, the internet of things, big data, nano tech, crowd sourcing etc. Zo doen zij het anders, en vaak slimmer, dan de huidige vaak logge corporates. Grote bedrijven hebben het nakijken en zien de kleine ‘speedboot’ de ‘mammoettanker’ inhalen.

De Gasfabriek-aanpak

Business Innovatie Centrum De Gasfabriek is gevraagd een presentatie te houden tijdens de summit in Den Haag, omdat men ziet en ervaart dat wij misschien wel kunnen bijdragen aan een oplossing en wij het ‘anders’ doen. In de proeftuin van De Gasfabriek discussiëren deelnemende studenten, ondernemers en specialisten in Kansrijke Innovatie Kringen. Daarvoor gebruiken we de ingrediënten ‘exponentiele technologie’ en ‘crowd power’. Thema’s zijn onder andere mobiliteit, overheid, energie, afval, zorg en voeding. Samen komen onze deelnemers tot een nieuwe toekomstvisie, waaruit geheel andere innovatieve ideeën, proposities en startups ontstaan. Deze worden niet GROOT gemaakt met Venture Capital van corporates, maar ze groeien omdat ze gebruik maken van de informatie, reputatie en distributie (klanten) van meewerkende corporates. Hierdoor blijven ze autonoom, kunnen snel valideren en groeien ze snel en zijn ze geen bedreiging maar juist de toekomstige oplossing voor een bedrijf.

De Gasfabriek helpt startups snel te ontwikkelen en bundelt verschillende startups in een proeftuin voor bedrijven. Hier doen we het ‘anders’ en vormen we zo, met een minimum aan geld, een brug tussen kleine startups en grote corporates en instellingen met een toekomstvraag.

Over Paul

Paul Blankhorst is één van de initiatiefnemers van BIC de Gasfabriek. Hij heeft in 30 jaar gewerkt in onderwijs en bedrijfsleven en is als serial entrepreneur altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Samen met Harry Romkema heeft hij een succesvol innovatie concept voor bedrijven ontwikkeld en met veel andere energieke ondernemers, studenten en professionals rolt hij dit met veel enthousiasme uit in Business Innovatie Centrum De Gasfabriek.

Adres
Zutphenseweg 6
7418 AJ
Deventer

Powered by