De Gasfabriek opent voor één dag de deuren

Deventer – De Gasfabriek opent haar deuren voor relaties en publiek. De gebouwen op de ondernemerscampus worden op dit moment onder handen genomen door 1618 Vastgoed om straks nog meer bedrijven, startups, studenten en organisaties met elkaar te verbinden, maar nu al zijn geïnteresseerden welkom om een kijkje te nemen op zondag 5 februari.

Een bijzondere plek vol ondernemers

Het terrein aan de Zutphenseweg is nu al een broedplaats van ondernemerschap waar startups, studenten en corporates samen kunnen innoveren. Kansrijke starters worden in een versnelling gebracht door kennis en kunde te delen tussen grote en kleine, ervaren en frisse ondernemers.

Uitbreiding met grote verbouwing

De gehele Business Innovation Campus bestaat uit vier markante gebouwen. Nu al zijn er ca 20 bedrijfjes gevestigd en ook Saxion, MKB Deventer, het Ondernemershuis, Gemeente Deventer en CleanTechRegio Stedendriehoek zijn huurder geworden binnen de Campus. Bierbrouwer Duvel zal één van de gebouwen betrekken. Medio 2017 zal de aannemer klaar zijn met het laatste gebouw en kan Deventer spreken van een echte campus; het ondernemend trefpunt voor interactie, inspiratie en innovatie.

Innovatief centrum te bezoeken op 5 februari

Om nu al te zien hoe bijzonder de Campus is en om de verbouw te kunnen bewonderen, worden halverwege de verbouwing de deuren geopend. Op 5 februari zijn relaties en geïnteresseerden welkom van 13:30 tot 16:30 uur aan de Zutphenseweg 6. Architectuurcentrum Rondeel houdt een presentatie over de geschiedenis en ontwikkeling van De Gasfabriek. Programmaraadslid Frank van Unen opent om 14:00 uur.

De Gasfabriek al sinds 1910 een bijzondere plek

De Gasfabriek is in 1910 gebouwd en heeft sinds de vondst van de gasbel in Slochteren flink aan betekenis ingeboet. Weliswaar is hij nog enkele jaren gebruikt om het aardgas in Deventer te distribueren, maar ook daar kwam in 1966 een einde aan. Sindsdien zijn de schoorstenen en de gashouders verdwenen. Wel pronken er nog een drietal markante gebouwen met een hoge monumentale waarde. Het is beslist een bijzondere locatie die een bezoek waard is.

Programma 5 februari:

13:30 uur: Inloop
14.00 uur: openingswoord door programmaraadslid Frank van Unen
14.05 uur: Gaby Bosch van 1618 Vastgoed vertelt over de opgave
14.20 uur: Wijnand Bloemink van Bureau Bouwwerk vertelt over de geschiedenis van de plek en de gebouwen
14.40 uur: Marc Harmsen van Architecten_Lab vertelt over het ontwerp
15.00 uur: bezichtiging
15.45 uur: afsluiten met een drankje

Locatie: Zutphenseweg 6, Deventer
Toegang: gratis.

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:
Programmaraadslid Frank van Unen

 

 

Adres
Zutphenseweg 6
7418 AJ
Deventer

Powered by