Eerste workshops Salland Academy in Gasfabriek gepland

De eerste workshops van de Salland Academy die in de Gasfabriek zullen plaatsvinden, zijn in de agenda gezet. Het gaat om twee workshops van de Verbeterman over de Blue Ocean Strategy en Radicaal Innoveren (big bang disruption).

Workshop Radicaal Innoveren en de roadmap naar de toekomst

‘Big Bang Disruption,’ noemen we het ook wel. Game changers die vanuit het niets complete bedrijfstakken slopen. Wat kunnen we leren en hoe kunnen we jouw ideeën en kansen omzetten in een goed businessmodel?

Anticiperen op de toekomst is essentieel voor elke ondernemer en overheid, om niet ‘ge-ubert’ te worden. Tijdens deze workshop wordt u volledig bijgepraat over de 6 D’s van Exponentiële Technologie en Big Bang Disruption. Hij zit boordevol praktische voorbeelden waarmee de deelnemers meteen aan de slag kunnen.

De Verbeterman Willem Poterman neemt u mee aan de hand van sprekende voorbeelden, zoals hoe de iPod de muziekindustrie en bedrijven als Sony verraste, hoe Nokia de smartphone negeerde, hoe KODAK weggeblazen werd door de digitale camera en hoe de Free Record Shop omver gelopen werd. Kortom: exponentiële technologie en creatieve businessmodellen zetten de wereld op z’n kop. Heeft u weleens nagedacht wat de blockchain, Internet Of Things of 3D-printing voor bedrijven zou kunnen betekenen? U ontdekt het in deze workshop.

Iedere derde donderdag van de maand tussen 17:00-20:00 wordt de workshop georganiseerd in de Gasfabriek. De eerstvolgende workshop is donderdag 16 maart. Deelname kost € 145,-, excl. BTW. Gratis voor HBO & WO studenten, max. 3 per workshop. Neem contact op met Willem Poterman voor meer informatie over deze workshop. Dat kan per e-mail of telefonisch via +31612035376.

Workshop Blue Ocean Strategy en het Business Model Canvas

In tegenstelling tot concurreren in bestaande markten, gaan beoefenaars van de Blauwe-Oceaanstrategie op zoek naar nieuwe markten om aan te boren. De Blauwe Oceaan staat voor de nog onbekende en onontgonnen markten. Hier ‘creëert’ de ondernemer marktruimte, in plaats van erom te vechten. De Rode Oceaan staat voor de bestaande marktruimte, met bestaande spelers, waarin die spelers elkaar hard beconcurreren en een poging doen het eigen marktaandeel te vergroten – met figuurlijk bloedvergieten tot gevolg.

In deze workshop leren deelnemers een gereedschapskist van strategieën te gebruiken om zelf onontgonnen markten te vinden. De workshop staat bol van praktische voorbeelden. Belangrijke onderdelen in deze workshop zijn visuele strategieformulering (strategie-canvas), vernieuwen van product of dienst (klant-waarde innovatie), het herconstrueren van marktgrenzen en implementatie van de nieuwe strategie. Hierbij gebruiken we behalve Blue Ocean ook tools van de Business Model Canvasmethode.

De workshop is vanaf maart iedere tweede donderdag van de maand bij Willem Poterman te volgen in de Gasfabriek tussen 16:00 en 20:00. De eerstvolgende workshop is dus gepland voor donderdag 9 maart. Deelname kost € 145,- per persoon, excl. BTW. Gratis voor HBO & WO studenten, met een max. van 3 per workshop. De workshop is voor iedereen die nieuwe marktruimte (afzetgebieden) zoekt voor een product of dienst of die bezig is nieuwe producten/diensten op te zetten: overheid, bedrijven, ZP’ers, HBO & WO studenten. Neem voor meer informatie over deze workshop contact op met Willem Poterman  per e-mail of telefonisch via +31612035376.

Adres
Zutphenseweg 6
7418 AJ
Deventer

Powered by