Groot zonnepark bij Gasfabriek

De kans op een zonnepark met ruim 2700 panelen bij De Gasfabriek aan de Zutphenseweg in Deventer is met het binnenhalen van een rijkssubsidie flink vergroot. Rob ten Berge, een van de initiatiefnemers van de tot business innovatie centrum herontwikkelde Gasfabriek, noemt de door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) toegezegde subsidie ‘een heel belangrijke stap’.

Ten Berge wil niet zeggen hoe groot de subsidie is. ,,Als je weet dat het om ruim 2700 panelen gaat,  kun je wel nagaan dat het een groot bedrag is. De subsidie komt vanaf 1 april 2018 gefaseerd beschikbaar.” RVO zegt omwille van de privacy niet te kunnen bevestigen dat zij voor het Deventer zonnepanelenproject een subsidie beschikbaar stelt. De subsidie is, zo geeft Ten Berge aan, niet toereikend voor het volledige project financieren. Hoe groot het financieringsgat nog is, maakt hij niet bekend.

,,Een deel van de panelen komt op het dak en een deel in een zonneweide”, legt  Ten Berge uit. Het is volgens hem straks mogelijk om meer dan 150 huishoudens in de omgeving van groene stroom te voorzien waarbij de afnemers precies kunnen zien van welk paneel zij stroom krijgen.

Bron: De Stentor

Adres
Zutphenseweg 6
7418 AJ
Deventer

Powered by