Campus Gasfabriek stomend geopend

Op het voormalig gasfabriekterrein aan de IJssel in Deventer is het Campusterrein feestelijk geopend. Het ‘Apparatengebouw’ aan de Zutphenseweg wordt nu door startende bedrijven, grote organisaties en een brasserie in gebruik genomen. Gisteren was ondernemend Nederland welkom om de Gasfabriek-campus te bewonderen.

Evenementenlocatie Gasfabriek

Gisteren bewees De Gasfabriek een geschikte ondernemers- en innovatielocatie te zijn. Op meerdere plaatsen stonden muzikanten en waren er geschikte plekken om elkaar te ontmoeten. In de afgeladen zaal aan de linkervleugel was plek voor een goede 300 mensen, waar er ruim 400 bezoekers de open dag hebben bezocht. De catering werd verzorgd door de uitbater van brasserie De Kantine. Al eerder deze week waren hier de deuren voor het eerst geopend.

Gezamenlijke opening met hoog bezoek

Bardo Ellens, Deventers eigen succesvlogger, was de openingsspreker op deze dag. Vol enthousiasme vertelde hij hoe hij in Deventer als puber al bij BNN wilde werken en met video verder ging toen hij de steun en aanmoediging van Deventer RTV vond. Hij deed een beroep op de zaal om samen te werken om te bereiken wat je wil. De opening werd onder luid kabaal en een hoop stoom officieel geopend door wethouder Liesbeth Grijsen en mevrouw Rotteveel Mansveld, die al ruim 50 jaar op het gasfabriekterrein woont. Na het openingswoord was het tijd voor een business- en innovatie-expeditie door de gebouwen. De meeste ondernemers stelden zich voor aan het bezoek. Yvette Stemerding van de Salland Academy: “Wij hebben ons als doel gesteld om als Sallandse bedrijven meer van elkaar te leren en zo de regio sterker te maken. Van een dag als vandaag word ik echt blij, want alle ondernemers die hier zitten zijn zo zichtbaar en worden uitgenodigd zichzelf te laten zien. De drempel om kennis te delen is weer een stukje verlaagd.” Bezoekers vinden in de Gasfabriek een bont gezelschap aan ondernemers. Ook juriste Lilian Thijssen, videoproducenten van Golbach&Koot en recruiter Robin Boerhof maken daar deel van uit. Nu alle gebouwen op de Campus officieel in gebruik zijn genomen, groeit het gezelschap verder.

Verhuisd binnen het terrein

Sommige ondernemers waren al gevestigd in het voormalig Essentgebouw op de campus en nemen nu intrek in het gerenoveerde Gasfabriek-Apparatengebouw. Zo verhuisde web- en appbouwer Programmic al eerder en vonden ook The Code Crew en Previsual een plek in het souterrain. Thomas Verhoeven van Previsual vertelt: “Natuurlijk wilden we in deze gang werken. Het gaat niet alleen om de plek maar om de inspiratie die ik uit andere mensen haal. Nu delen we een kantoor met een andere Gasfabriek-startup, maar wie weet gaat het met ons zó goed dat we uit ons jasje gaan groeien,” vertelt Verhoeven terwijl hij een bezoeker helpt met een virtual realitybril. De bezoeker loopt nu digitaal tussen de toekomstige gebouwen op het terrein door. Dat Verhoeven verbonden wil blijven aan De Gasfabriek, weet hij zeker.

Open voor business

Een bezoek aan De Gasfabriek is elke dag tussen 9.00 en 17.00 mogelijk. De Kantine is elke werkdag open voor lunch, koffie of een biertje van buurman Duvel. Bezoekers kunnen hun vragen stellen aan De Balie, bereikbaar via debalie@degasfabriek.com. Zelf een evenement of workshop verzorgen op het terrein van De Gasfabriek? Dat kan! Neem contact op met dekantine@degasfabriek.com 

Adres
Zutphenseweg 6
7418 AJ
Deventer

Powered by