Maatschappelijk vastgoed met een nieuwe bestemming

22 december waren taxateurs, belastingexperts en consultants van Kune Group te gast bij de Gasfabriek. Tijdens deze medewerkersbijeenkomst taxeerden zij de Gasfabrek. Op basis van deze bevindingen gaven zij adviezen voor de verduurzaming van het pand. Welke invloed heeft het herontwikkelen van een gemeentelijk monument op de WOZ-waarde? En welke rol speelt duurzaamheid hierin?

Casus

Medewerkers van SMQ en VeloA gingen tijdens de medewerkersdag aan de slag met deze interessante casus. Het vraagstuk van deze ochtend: kom op basis van de aangereikte informatie tot een correcte WOZ-waarde na renovatie én na renovatie met duurzaamheidsinvesteringen.

Daniël Prins, consultant bij VeloA, is samen met Paul Niehuis, vastgoedmanager bij SMQ, de initiator van deze kennisbijeenkomst. “Het doel is om bewustwording te creëren rondom duurzaamheid en (maatschappelijk) vastgoed. Wetgeving en gemeenten zijn daar nog onvoldoende mee bezig. Vanuit alle vakgebieden kunnen wij hier onze bijdrage aan leveren. Onze collega’s moeten in deze casus de maatregelen schetsen en daarbij de mogelijke reële financiële effecten op de WOZ-waarde aangeven. Daarnaast moet de impact op de investeringen en business case worden aangetoond.”

Lees hier het hele verhaal

 

 

Adres
Zutphenseweg 6
7418 AJ
Deventer

Powered by