De grootse plannen van Bas (26) en Karel (27) met hun bedrijf Brand Your Merch.

Karel Kloeze (27) en Bas Dijkhuis (26) hebben veel gemeen. Ze wilden allebei van jongs af aan ondernemer worden, zijn rete gemotiveerd en willen het liefst heel groot worden. Dat laatste lukt ze al aardig. Ze werkten samen met grote dj’s zoals Reinier Zonneveld en willen nu, vanaf hun kantoor in De Gasfabriek, de wereld veroveren met hun eigen kledinglijn. ”We pushen elkaar continu.”

Deventenaren Bas en Karel werken nu twee jaar samen aan Brand Your Merch. Een bedrijf waarmee ze ’s werelds grootste artiesten voorzien van high fashion merchandise. Pasgeleden herlanceerden ze ook het eigen kledingmerk van Bas, waarvan ze nu zo’n 500 stuks per maand verkopen. Maar waar is het allemaal begonnen?

‘Ik ben liever creatief op een ander vlak: lullen en netwerken’

Bas: ”Niemand in mijn omgeving is ondernemer. Toch heb ik altijd het gevoel gehad dat ik mijn eigen geld wil verdienen. Van jongs af aan was ik bezig met handelen. Ik bouwde Playstations om zodat je er net wat meer mee kon. Mensen uit heel Deventer kwamen hiervoor naar mij toe.”

Een kick

”Maar ik verkocht ook iPhone accessoires. Bij elke verkoop maak je winst. Dat geeft me een kick.” Toen zijn studie journalistiek op Windesheim slecht in het nieuws kwam besloot Bas te stoppen. ”Ik wilde graag werken in dat tussenjaar, maar was overal net te jong voor. Toen ik via via petten en mutsen kon inkopen, besloot ik me daarop te focussen.”

De petten en mutsjes verkocht hij 1,5 jaar lang succesvol via Marktplaats, toen liep het vast. ”Er waren steeds meer mensen die hetzelfde gingen doen. Ik wilde onderscheidend zijn en besloot daarom om mijn eigen merk te beginnen.”

‘Ik had een autoriteitsprobleem’

Dat klinkt makkelijk gezegd, maar zo voelde het ook voor de toen achttienjarige Bas. ”Ik zag geen beren op de weg. Ik denk dat dat mijn onwetendheid was.”

Samenwerken met Don Diablo

Dat het goed liep blijkt wel uit het feit dat de wereldberoemde dj Don Diablo hem benaderde. ”Don Diablo liep vast in zijn branding en wilde uitbreiden. We begonnen met een testcollectie. Die was binnen een paar dagen al uitverkocht.”

Over de samenwerking zegt hij: ”Natuurlijk is het vet, maar ik blijft meestal redelijk rustig.” Dat blijkt, want de collectie werd een groot succes. ”Toen het klaar was dacht ik: dit concept kan ik ook voor andere dj’s gebruiken.”

Lees het hele artikel op in de buurt Deventer.

Brand Your Merch Bas en Karel

Artikel geschreven door: Sanne Alberts – In de Buurt Deventer

Adres
Zutphenseweg 6
7418 AJ
Deventer

Powered by