De Gasfabriek krijgt kleur!

De Gasfabriek heeft kleur gekregen! Wij spraken Jim Kievit, kunstenaar en ontwerper van de buitenkant van het pand.

De wens om het grote gebouw aan te pakken speelde al enkele jaren. “De Gasfabriek heeft mij vorig jaar gevraagd om het elektriciteitshuisje aan de voorkant van de campus aan te pakken. Hier waren ze erg van gecharmeerd, ook de vlakken op het huisje vonden zij erg gaaf. Zo is het ontwerp van het grote gebouw ook ontstaan.”

De grote vlakken die nu ook op het grote pand zijn geschilderd, refereren naar de gasleidingen die vroeger vanuit hier richting het centrum liepen. “Een ontwerp met een mooi verhaal dus! In de jaren 80 is dit pand gebouwd voor een energiemaatschappij. Nadat het pand leeg is komen te staan, namen veel jonge, innovatieve bedrijven hun intrek. Zo is in de afgelopen jaren het pand van binnen helemaal opgeknapt, maar de buitenkant bleef achter.”

De eer aan Jim om dit project vanaf de start op te pakken. Nadat het ontwerp helemaal was uitgetekend, kon de uitvoering beginnen. “Een belangrijk detail was de verf; er is gekozen voor Keimverf. Dit is een duurzame verfsoort die tot wel 30 jaar mooi blijft. Ideaal voor deze omgeving. Het aanbrengen van deze verf was een tijdrovende klus; het is precies werk en je kunt niet verven in de regen. Gelukkig heb ik veel hulp gekregen van collega’s uit de Gasfabriek, vrienden en familie.”

Het hele aanzicht van de Gasfabriek campus is veranderd. Al het moois wat in de Gasfabriek gebeurt is nu ook aan de buitenzijde zichtbaar. “Gedurende het proces heb ik veel positieve reacties gekregen. Nu is het resultaat zichtbaar en mensen zijn blij dat zij in dit kleurrijke pand mogen werken. Dat ik dat heb mogen doen, maakt mij ook erg trots. Daar krijg ik echt energie van!”

Wie is Jim?
Jim Kievit is eigenaar van Jimki Design & Artstudio. Sinds 7 jaar ondernemer op creatief gebied: grafisch ontwerper, illustrator, schilder (muurschilderingen en schilderijen), maar staat ook 1,5 dag per week voor de klas als gastdocent met verschillende kunstprojecten. Hij is sinds 3,5 jaar gevestigd in de Gasfabriek met zijn Studio, die hij deelt met David Spier, Illustrator en Motion Graphic Designer.

“Mensen een glimlach bezorgen, dat vind ik het mooiste wat er is!”

Adres
Zutphenseweg 6
7418 AJ
Deventer

Powered by