Een gezonde bedrijfscampus – De Gasfabriek opent eigen gym

De Gasfabriek Campus is volop in beweging. Ook al zijn alle ruimtes verhuurd, de gevestigde bedrijven groeien en met het hybride werken bruist het hier nog steeds. Eén van de groeiende bedrijven is digital software agency Programic. Met een team van meer dan 15 toegewijde specialisten willen zij hun team net dat beetje extra bieden. Alles om optimaal te kunnen presteren. Hoe kan dat nou beter dan met de toevoeging van een gym? “Een goed idee voor de hele campus”, aldus Meindert Pesman, verantwoordelijk voor het vastgoed op De Gasfabriek Campus. Beide partijen sloegen hun handen ineen voor de realisatie van de Campus Gym ‘The Black Box’. We gingen met Programic in gesprek over de achtergrond en realisatie van het project.

Totstandkoming van de gym

Bram van Dam, mede-eigenaar bij Programic: “Als snelgroeiend bedrijf is het werken bij Programic soms echt topsport. Elke topsporter weet dat hij of zij goed voor zichzelf moet zorgen. Enkel sporten is niet de weg naar succes, het gaat om het totale plaatje. Wij willen ons team zo goed mogelijk faciliteren, zodat ze alles uit zichzelf kunnen halen. Een goede gezondheid en sporten zijn hier onderdeel van. We liepen al langer met het idee in ons hoofd om ergens een sportfaciliteit op te zetten. Op de campus was hier echter altijd weinig plek voor. Toen de huidige ruimte voor langere tijd leeg kwam te staan hebben we onze kans gegrepen.”

Van idee tot realisatie

Het spreekt voor zich dat de realisatie van een sportfaciliteit wat inspanning vereist. Eerst is Programic in gesprek gegaan met Meindert. Bram: “Meindert zag direct de meerwaarde in van de gym. Voordat hij een akkoord kon geven namens alle initiatiefnemers van De Gasfabriek, wilde hij graag meer informatie over onder andere potentiële animo, de faciliteiten, budget en veiligheid. We vonden het erg prettig dat wij hierin volledige vrijheid kregen en in de lead mochten zijn. We hebben eerst een vragenlijst rondgestuurd om de animo te polsen. Dit bleek positief, waarna we ook een businessplan en presentatie konden uitwerken.  Inmiddels hadden we al een aantal fitnesspartijen aangehaakt. Matrix fitness sprong er tussenuit met hun adviezen en complete 3D visualisatie van de fitnessruimte inclusief apparatuur. Al deze zaken heeft Meindert in één keer gepitcht tijdens het interne overleg met alle initiatiefnemers. Ook daar werd positief gereageerd waardoor we over konden tot de realisatie van ‘The Black Box’.”

Positieve vibe

Remco Wolvenne, mede-eigenaar Programic: “Bij de daadwerkelijke realisatie was eigenlijk tijdens het hele proces sprake van een positieve vibe. Vanuit De Gasfabriek is echt meegedacht. Zo werd onder andere Facet Werkt ingeschakeld, een klusbrigade die repareert en renoveert en tevens in hetzelfde pand gevestigd is. Dit team ging onder leiding van Ronald van Assen erg slagvaardig te werk. Daarnaast heeft ook ons eigen team de handen uit de mouwen gestoken om de gym te realiseren. Als finishing touch gaat Kunstenaar Jimki, ook Gasfabrieker van het eerste uur, het logo in ‘wall-art’ aanbrengen op de muur.”

Feestelijke opening later dit jaar

Gezien de huidige coronamaatregelen en de uitloop van de verbouwing en levering van materialen is de opening van ‘The Black Box’ verzet. Op een nog te bepalen moment is er voor campushuurders een bescheiden, feestelijke opening. Tijdens dit moment geven we uitleg over het gebruik van de voorzieningen en kun je meedoen aan een circuittraining. Deze training wordt gegeven door één van de sportieve teamleden van Programic!

Wil je je aanmelden voor een abonnement op de gym? Ondernemers en personeel op de campus kunnen zich aanmelden via https://degasfabriek.com/gym/

Adres
Zutphenseweg 6
7418 AJ
Deventer

Powered by