Regionaal Waterstof Congres groot succes

Gelukkig hebben we de beelden nog.. En wát voor beelden! Eind maart kwamen allerlei vertegenwoordigers uit de publiek-private sector en de overheid, maar ook bedrijven en kennisinstellingen naar het Regionaal Waterstof Congres in Deventer. Op het laatste moment haakten ook de media aan en liep het aantal inschrijvingen op tot het maximaal hanteerbare aantal deelnemers […]

Regionaal Waterstof Congres groot succes

Gelukkig hebben we de beelden nog.. En wát voor beelden! Eind maart kwamen allerlei vertegenwoordigers uit de publiek-private sector en de overheid, maar ook bedrijven en kennisinstellingen naar het Regionaal Waterstof Congres in Deventer. Op het laatste moment haakten ook de media aan en liep het aantal inschrijvingen op tot het maximaal hanteerbare aantal deelnemers voor de locatie op De Gasfabriek Innovation Campus. Vanaf de aftrap tot aan de afronding met de waterstofborrel bleef het een gestroomlijnd en vooral bruisend evenement!

 

 

Sterke keynote speakers

Het doel was een hoogwaardig kennisevenement met veel vaart en interactie. De keuze voor professor Ad van Wijk, Geerte van der Steen, Gebiedsregisseur en Programmamanager van Liander en Business Unit Manager Energy Systems Raphaël van der Velde van Witteveen+Bos bleek een schot in de roos te zijn. Als onderscheiden voorvechter van duurzame energie wist Ad van Wijk het publiek te boeien met zijn encyclopedische kennis van kansrijke waterstoftoepassingen. Vervolgens bracht Geerte van der Steen de urgente situatie van de netcongestie glashelder in beeld. Netbeheerders investeren miljarden in netverzwaring, maar blijven gebonden aan regelgeving en oplossingen die alleen in samenwerking met de markt ontwikkeld kunnen worden. Tot slot kwam alles bij elkaar in de oplossing die door Raphaël van der Velde als alternatief gepresenteerd werd: het GROHW Decentraal Groene Waterstofnetwerk.

Bezichtiging groen waterstofnetwerk

Wat de bezoekers niet wisten, is dat de presentaties precies afgemeten waren op de ingeschatte tijdsduur van rondleidingen naar het lokale waterstofnetwerk buiten het gebouw. Dagvoorzitter Bart Koster praatte binnen de sprekers aan elkaar, terwijl een team van GROHW Partners buiten tekst en uitleg aan vier groepen gaven. Vervolgens kregen de eerste groepen die naar buiten waren geweest, de presentaties in de zaal terwijl de tweede ploeg naar buiten vertrok.

‘Wat een mooi en goed georganiseerd event! Knap gedaan. Gefeliciteerd en bedankt!’
Roy van Verseveld, Vos Transport

Open sfeer, volop belangstelling

Het ultieme moment van de middag was natuurlijk de officiële ingebruikname van de installatie. Na de rondleidingen en presentaties was het de bedoeling om een korte vragenronde te houden. Maar in plaats van een paar obligate vragen, bleek er verrassend veel inhoudelijke interesse uit het publiek naar boven te komen. Voor de presentatoren koren op de molen om dieper op de onderwerpen in te gaan. Uiteindelijk had Raphaël van der Velde het laatste woord met de belofte van meer inzichten tijdens een volgend congres in het najaar van ’23.

‘Groot succes, chapeau!’
Tanju Özel, HvE

Officiële ingebruikname

Het moment waar maandenlang door de GROHW-partners naartoe is gewerkt, was de officiële ingebruikname van de demonstatie-opstelling van het lokale groene waterstofnetwerk. Daarvoor kwam er een forse rode startknop op het podium waar de drie sprekers na een overdonderende aftelvideo een stevige klap op gaven. Er werd nog behoorlijk lang nagepraat tijdens de waterstofborrel aan de bar. Het zal duidelijk zijn, dat dit mooie evenement nog een vervolg gaat krijgen. Wij kijken ernaar uit!

 

Meer lezen over Grohw? Ga naar www.grohw.nl/nieuws

Gerelateerd nieuws

Burgemeester Ron König opent Gebouw X

Burgemeester Ron König opent Gebouw X

Gebouw X, het allernieuwste gebouw op De Gasfabriek Campus is geopend door Burgemeester Ron König. Ook in 2024 blijft de vraag naar ruimte voor innovatie en business toenemen. Met de opening van Gebouw X, THE NEXT BIC STEP van Business Innovation Campus (BIC) De Gasfabriek, wordt niet alleen voldaan aan die vraag, maar breidt de Kennisas van Deventer zich verder uit.

Lees meer

Adres
Zutphenseweg 6
7418 AJ
Deventer

Powered by