Werkplaats Overijssel 16 mei

Werkplaats Overijssel 16 mei

Donderdag 16 mei was De Gasfabriek het terrein voor de jaarlijkse Werkplaats Overijssel met als thema: Techniek achter de energietransitie: feiten en fabels. Georganiseerd door het provinciale programma Nieuwe Energie Overijssel, stond deze dag in het teken van samen meer te weten te komen over de energietransitie en de toekomst daarvan. Met twee informatieve lezingen, een gezamenlijke lunch, innovatie markt en verschillende praktische workshops was het een drukbezochte en enerverende Werkplaats.

De Werkplaats
Elke maand wordt er in zowel Twente als West-Overijssel een Werkplaats georganiseerd voor iedereen die namens een gemeente of (semi)publieke organisatie bezig is met de energietransitie. Eén keer per jaar wordt de Werkplaats gezamenlijk georganiseerd, dit keer dus in Deventer. Tijdens een Werkplaats wordt kennis gedeeld, maar vooral de praktijk staat centraal. Ook 16 mei ging iedereen fysiek aan de slag met de verschillende technieken die bij de energietransitie komen kijken, zoals groen gas, batterijen, waterstof, biobased isoleren en warmte uit water, bodem en lucht.

Inspirerende locatie
De Gasfabriek als locatie leende zich perfect voor de Werkplaats Overijssel. Patricia van Ling, Coördinator van de Werkplaats vertelt: “Juist de informele-, ruige- en niet standaard congres setting past bij wat wij willen uitstralen. Bovendien is de locatie goed te bereiken en nodigt het uit om zowel in grote als kleine groepen op een actieve manier bezig te zijn. En dat je windmolens op de achtergrond ziet en de energie geschiedenis hier voelt, is natuurlijk extra mooi meegenomen.”

Meer weten over Nieuwe Energie Overijssel en de volgende Werkplaats? Ga naar nieuweenergieoverijssel.nl

Adres
Zutphenseweg 6
7418 AJ
Deventer

Powered by