Burgemeester Ron König opent Gebouw X

Gebouw X, het allernieuwste gebouw op De Gasfabriek Campus is geopend door Burgemeester Ron König. Ook in 2024 blijft de vraag naar ruimte voor innovatie en business toenemen. Met de opening van Gebouw X, THE NEXT BIC STEP van Business Innovation Campus (BIC) De Gasfabriek, wordt niet alleen voldaan aan die vraag, maar breidt de Kennisas van Deventer zich verder uit.

Burgemeester Ron König opent Gebouw X

Burgemeester Ron König opent Gebouw X

The Next BIC Step van De Gasfabriek

[Deventer, 5 juli 2024] Gebouw X, het allernieuwste gebouw op De Gasfabriek Campus is geopend door Burgemeester Ron König. Ook in 2024 blijft de vraag naar ruimte voor innovatie en business toenemen. Met de opening van Gebouw X, THE NEXT BIC STEP van Business Innovation Campus (BIC) De Gasfabriek, wordt niet alleen voldaan aan die vraag, maar breidt de Kennisas van Deventer zich verder uit.

De Gasfabriek campus heeft zich in de afgelopen jaren zichtbaar ontwikkeld, van onbruikbaar terrein naar waardevol gebied met nieuwe werkgelegenheid. Het bruist er nu van de ondernemers en start-ups die onderling veel samenwerken en elkaar inspireren tot groei. De aantrekkingskracht om hier als start-up te vestigen is dan ook groot. Het BIC-concept (Business Innovation Campus) is eind 2015 geïnitieerd om organisaties de waarde en mogelijkheden van digitale technologie te laten ervaren. Dit heeft er inmiddels toe geleid dat er zoveel innovatie sessies en technologie experimenten plaatsvinden en ook nieuwe tech-startups ontstaan dat de behoefte aan meer ruimte toe is genomen. De uitbreiding met Gebouw X voorziet in deze behoefte en biedt met 2000 m² plek voor nog meer initiatieven, mensen, start-ups en techniek.

Belangrijk knooppunt op de Kennisas

De Gasfabriek ligt op een belangrijk knooppunt van De Kennisas van Deventer. De Kennisas doorkruist heel Deventer en kenmerkt zich door innovatie, kennisdeling en ondernemerschap. Er is in de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in dit innovatiedistrict en dat heeft geresulteerd in een inspirerend vestigingsklimaat voor onder andere start-ups, scale ups en kennisintensieve bedrijven zoals ingenieursbureaus en hightech productiebedrijven. De toevoeging van Gebouw X, aan de bestaande vijf gebouwen op de De Gasfabriek Campus, betekent dat het vestigingsklimaat op de Kennisas in stand wordt gehouden.

Knap staaltje architectuur

Vanaf de Zutphenseweg valt Gebouw X niet te missen. Het is een knap staaltje architectuur dat linkt naar het verleden van De Gasfabriek met zijn ritmische lijnen en materialen. Marc Harmsen van Architecten_Lab, die verantwoordelijk is voor het bijzondere ontwerp van Gebouw X, vertelt: “Het gebouw symboliseert niet alleen de geschiedenis, maar ook de toekomstgerichte visie van De Gasfabriek. De expressieve en eigenzinnige uitstraling is gecreëerd met circulaire uitgangspunten: de losmaakbare cortenstalen elementen zijn opgehangen aan innovatieve prefab gevelelementen gevuld met stro. Dit flexibele en duurzame gebouw is klaar voor een mooie toekomst!”

Gerelateerd nieuws

Alle Topicanen op De Gasfabriek voor De TopiConf 2024!

Alle Topicanen op De Gasfabriek voor De TopiConf 2024!

Alle Topicanen op De Gasfabriek voor De TopiConf 2024! 🦎 TopiConf is hét event waar Topicanen kennis, visie, interesses en ideeën met elkaar delen. Waar inspiratie op wordt gedaan. En waar zij laten zien aan welke awesome projecten (met impact!) gewerkt wordt.

Lees meer

Adres
Zutphenseweg 6
7418 AJ
Deventer

Powered by