Werken met nieuwe Technologie

 

Wil je ontdekken welke technologieën passen bij jouw bedrijf en hoe je hiermee kunt innoveren? De Gasfabriek heeft een gereedschapskist bomvol met de nieuwste technologieën. Ontdek met ons hoe je je businessmodel toekomstproof maakt.

Artificial Intelligence

Organisaties hebben grote hoeveelheden data op de plank liggen die niet gebruikt worden. Zonde, want data is de toekomst! Artificial Intelligence maakt data bruikbaar: door van het verleden te leren kun je iets zeggen over de toekomst. Ben jij er klaar voor om je business een boost te geven?

Online Marketing

Of het nu gaat om vindbaarheid, naamsbekendheid of het genereren van sales, online marketing is niet meer weg te denken in de hedendaagse marketingmix. Van social media tot Google advertenties en van active campaign tot Hubspot. De bedrijven Frescon, KNOX en Brandeniers zijn gespecialiseerd in deze vorm van marketing om jouw online ambities te bereiken. 

Robotics

Robotica is de tak van de wetenschap die zich met het theoretische implicaties en praktische toepassingen van robots bezighoudt in de ruimste zin van het woord. Bij De Gasfabriek zijn diverse Robotics-experts aangesloten die jou kunnen helpen bij het inzetten van robotica voor jouw bedrijf.

Cloud Computing

Cloud computing biedt allerlei mogelijkheden om flexibel en snel ingewikkelde rekentaken uit te voeren, complexe applicaties te hosten of grote hoeveelheden data op te slaan. Zo kan de IT-infrastructuur van een bedrijf veel dynamischer opgezet worden. Inversable is in staat om op deze manier grote hoeveelheden data te verwerken en analyseren. Zo komen we voor iedereen tot een goede oplossing.

Programmeren

Van smartphones tot wasmachines. Alle apparaten die we gebruiken worden aangestuurd door computers. Een programmeertaal ‘spreken’ is al bijna net zo belangrijk als Engels kunnen spreken. In de toekomst wordt het alleen nog maar belangrijker om inzicht te krijgen in de ‘achterkant’ van apparaten. Er zijn veel verschillen programmeertalen. In De Gasfabriek zitten diverse bedrijven die  programmeren zoals Programmic, Brandeniers, Inversable en RiskChallenger, Timbler en Locus Positioning.

3D Printing

Ideaal voor Rapid prototyping. En het leuke is, onze printer verbetert zichzelf door nieuwe en betere onderdelen te printen. Zo wordt het mogelijk om met bijvoorbeeld ander materiaal te printen, of zelfs met twee kleuren tegelijk! 3D printen is namelijk helemaal niet zo moeilijk. De meeste computers kunnen eenvoudig 3D modellen maken omdat zij de standaard programma’s al hebben. Daarna doet de printer de rest. De heren van Architecten_Lab kunnen je hier alles over vertellen!

Blockchain

Blockchain is nieuw en biedt allerlei mogelijkheden. Het bedrijf Inversable bouwt sinds 2016 schaalbare blockchainapplicaties die voor compliance en data-integriteit zorgen over organisatiegrenzen heen. In deze applicaties fungeert de blockchain als gedeeld grootboek waarin alle gegevens en mutaties onweerlegbaar vastgelegd worden op basis van actuele business rules. Dit kunnen allerlei gegevens zijn, zoals eigendomsaktes, afspraken, tegoeden of andere data. Wij kunnen helpen met het zinvol toepassen van blockchain in jouw organisatie!

Internet of things

Internet of Things (IoT) is geen technologie, maar een paradigma: alle dingen om ons heen worden slim door ze te verbinden met het internet. Dingen krijgen toegang tot onbeperkte kennis en intelligentie; het internet krijgt toegang tot oneindig veel zintuigen, handen en voeten. Zo ontstaat er een ecosysteem van dingen, die de grondslag vormen voor bijvoorbeeld Smart Cities. Wist je bijvoorbeeld dat een Smart City alleen al miljoenen euro’s kan verdienen door parkeerplaatsen slim te maken? De mogelijkheden van IoT zijn oneindig. Locus Positioning, Inversable en HanzeNet  houden zich bezig met de technologie die dit mogelijk maakt, waarbij we jou niet uit het oog verliezen: Internet of Things groeit hard – en jij zit er midden in.

big data

Big data is de verzamelnaam voor de grote hoeveelheid aan geregistreerde digitale gegevens en de gelijke groei daarvan. Het is de bedoeling om deze stroom aan informatie om te zetten in waardevolle informatie voor het bedrijf. Hierbij gaat het om 6 verschillende factoren namelijk: volume, velocity, variety, variabiity, veracity en value. Startup Inversable beschikt over uitgebreide expertise over deze vorm van data.

virtual reality

Met een handbeweging naar de andere kant van de wereld of 2000 jaar terug in de tijd? Virtual Reality (VR) maakt het mogelijk. Bij VR plaats je een bril op je hoofd om jezelf zo in een andere wereld te plaatsen. De bril registreert bewegingen, waardoor het lijkt alsof je écht in die andere wereld zit. Deze technology zie je steeds vaker terug in huidige businessmodellen. Zo werkt Architecten_Lab ook met VR om projecten te visualiseren. 

sensoring

Als data het nieuwe goud is, dan is Internet of Things de moderne goudmijn en zijn sensoren de pikhouwelen die het uiteindelijke werk doen. Sensoren worden steeds kleiner, goedkoper en nauwkeuriger. Het bedrijf Inversable werkt met slimme technologieën om deze data te verzamelen en inzichtelijk te maken. Wat wil jij meten?

machine learning

Machine learning (ook wel machinaal leren genoemd) is een woord met vele verschillende definities. Het is echter een digitaal onderzoek waarbij computers leren hoe ze bepaalde patronen, vormen en bewegingen herkennen. Dit wordt gedaan door ze gegevens en informatie te geven in de vorm van observaties en echte scenario’s. Hierdoor leert de computer zich aan nieuwe situaties aan te passen.

Vloggen

Aan het begin van deze eeuw werd vloggen steeds populairder. Met de komst van YouTube en social media platforms als Facebook en Instagram was het voor de “gewone” burger mogelijk om een enorme doelgroep te bereiken. Tegenwoordig wordt vloggen ook zakelijk ingezet en is het een vorm van videomarketing om nog beter in contact te komen met je doelgroep.   Verschillende bedrijven op de campus zoals Brandeniers, Frescon en Golbach&co zetten deze vorm van marketing in voor hunzelf of hun klanten.  

Drone vliegen

 

Dronevliegen, het werd dertig jaar geleden gezien als sciencefiction maar tegenwoordig is het best normaal geworden. Vele beroepsgroepen zoals de politie, het leger of filmmakers gebruiken drones in de uitvoering van hun werk. Benieuwd hoe jij drones kunt inzetten? Filmmaker Sam van Golbach&co kan alles vertellen over zijn ervaring met videodrones.

GIS

Met een geografisch informatiesysteem (GIS) is het mogelijk om data te beheren en via analyses tot inzichten te komen. Een GIS gebruikt locatie als gemeenschappelijke taal. Dankzij beproefde analysetools, die hun oorsprong vinden in de wetenschap van de geografie kun je data verantwoord en doordacht analyseren. Door deze inzichten kunnen goed onderbouwde beslissingen genomen worden. Het bedrijf MapGear is specialist in deze vorm van geografische informatie.

Kansrijke technologieën voor jouw Business?

Onder de begeleiding van het Business Innovation-team, bestaande uit van ervaren en ambitieuze ondernemers helpen we om nieuwe, schaalbare businessmodellen te realiseren.  We komen graag met jou in contact!

Adres
Zutphenseweg 6
7418 AJ
Deventer

Powered by