De volgende revolutie begint vandaag

Gasfabriek is plaats voor revolutie

Er is een revolutie gaande in de ondernemerswereld. De wereld om ons heen verandert snel. Nieuwe technieken en businessmodellen zorgen voor disruptie bij de gevestigde orde. Organisaties en bedrijfstakken worden razend tempo ingehaald. Snelheid en actie moet vanuit de ondernemers zelf komen. De vraag naar vernieuwende businesses ligt namelijk bij de afnemer. Deze visie deel ik met vijf ondernemers. Ook wij vonden het tijd voor actie en het creëren van nieuwe waarden. Geïnspireerd door de ingezette revolutie, ben ik mede-founder van de Gasfabriek geworden.

De Gasfabriek is hét trefpunt voor innovatie, inspiratie en interactie. We komen fysiek bij elkaar aan de Zutphenseweg te Deventer. Studenten, serial-entrepeneurs, maatschappelijke instellingen én corporaties zijn hier kind aan huis. Ze ontmoeten elkaar hier, om samen te ontwikkelen. Vanuit het innovatiecentrum van de Gasfabriek worden kansrijke ideeën ondergebracht in startups, die de begeleiding krijgen voor ontwikkeling die ze nodig hebben, om door te groeien in een onderneming.

Initiatief van jonge ondernemers als motivatie

Vanuit de groep van initiatiefnemers, founders van de Gasfabriek, richt ik mij vooral op de grote corporates, omdat hier de nieuwe innovatie vaak onvoldoende van de grond komt. Voor mijn eigen bedrijf IFS Probity maak ik gebruik van de Gasfabriek als extended innovatie-HUB. Consultants van IFS Probity doen actief mee in innovatieve projecten, zoals het zonnerente platform. Zo snijdt het mes aan twee kanten! Het Zonnerente platform is een prachtig voorbeeld van innovatie van de Gasfabriek in de energiestransistie, waarbij een bankproduct gecombineerd wordt met verduurzaming van de energievoorziening. Projecten als deze zijn voor mij de beste motivatie. Mijn enthousiasme voor vernieuwend ondernemerschap kan ik hier kwijt. Het werken met ondernemende, jonge mensen, studenten en is verfrissend en ook erg dankbaar werk. Zeker wanneer we binnenkort in de schitterend verbouwde oude Gasfabriek werken, waar het nog meer zal bruisen van energie!

Vernieuwing in de Gasfabriek

De volgende digitale revolutie begint vandaag! In de komende weken/maanden zal ik actief blijven schrijven over de vernieuwingen die zich binnen de Gasfabriek afspelen. Wil je op de hoogte blijven van deze ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, volg ons op social media of bezoek een van onze events!

rob-blog

Over Rob

Rob ten Berge is oprichter en mede-eigenaar van consultancy bedrijf IFS Probity. Na 15 jaar voor grote corporates te hebben gewerkt, is hij in sinds 1998 actief als ondernemer. Rob heeft het consultancy bedrijf IFS Probity mede vanaf startup opgebouwd, deels verkocht aan een beursgenoteerde IT-Corporate en sinds januari 2016 weer teruggekocht samen met zijn zakelijk partner. Rob ten Berge is van begin af aan actief geweest bij het initiëren van Business Innovation Campus de Gasfabriek.

Adres
Zutphenseweg 6
7418 AJ
Deventer

Powered by