SEA’SONS introduceert ’s werelds eerste kleur veranderende zwembroek.

De start-up SEA’SONS heeft zojuist haar Kickstarter campagne geopend. Door mode en technologie aan elkaar te koppelen werden deze revolutionaire zwembroeken geboren. De Stof is behandeld met een hitte-reactieve microcapsule, wat betekent dat de zwembroeken van kleur kunnen veranderen wanneer ze in contact komen met ‘koud’ water.

De zwembroeken veranderen van kleur wanneer ze in contact komen met water, dit komt niet door de vloeistof, maar door de temperatuur van het water. De zwembroek doorgaat een temperatuurverandering, omdat er een verschil zit in de temperatuur van het water en de temperatuur van de oppervlakte. Deze verschuiving zorgt ervoor dat ze van kleur veranderen. Als de zwembroek weer opdroogt (warm wordt), zal de eerste kleur weer zichtbaar worden, enzovoorts.

Sea’sons is het eerste badmode merk wat experimenteert met het gedateerde uiterlijk van de zwembroek. “In de afgelopen 30 jaar is er niets veranderd, behalve de lengte van de zwembroeken Tegenwoordig zijn er veel nieuwe technieken om het comfort en het design van de zwembroek te verbeteren. Wij gebruiken deze technieken om de meest unieke en best-zittende zwembroeken ter wereld te maken “, aldus Sea’sons.

Om te beginnen zijn de zwembroeken verkrijgbaar in 4 ‘effen’ kleuren: groen-geel, paars-roze, blauw-groen en oranje-geel. Ze zijn gemaakt van 100% polyester, wat betekent dat ze lang mee gaan en snel drogen. Andere kleuren worden momenteel ontwikkeld. “Natuurlijk is een ‘kleurverandering’ niet de enige specificatie die aan een kleding stuk gegeven kan worden, er komen nog veel meer unieke producten aan.”

De zwemshorts hebben nooit dezelfde kleur (of patroon). Dat komt omdat de temperatuur varieert, daarnaast droogt stof niet gelijkmatig op. Dit zorgt ervoor dat de zwembroek de ene keer een ‘camouflage’ patroon heeft, en een combinatie is van beide kleuren en 2 minuten laten gewoon egaal kan zijn.

Technisch

De techniek van ‘kleurverandering’ is niet nieuw, maar de toepassing wel. De toepassing op synthetische stoffen wordt niet vaak gedaan omdat het relatief moeilijk is om een ​​synthetische stof te ‘kleuren’. Natuurlijke vezels absorberen meer vocht waardoor ze makkelijker te kleuren zijn. De applicatie op badkleding is helemaal nieuw, dit is nog nooit eerder gedaan.

De campagne slaagt als de vereiste €15.000, – wordt opgehaald binnen de 30 dagen van de Kickstarter-campagne. Gedurende de campagne worden er meer kleuren vrijgegeven. De zwembroeken zullen voor de zomer in huis zijn.

Adres
Zutphenseweg 6
7418 AJ
Deventer

Powered by