Samenwerking tussen Greenchoice en Voorstroom

Een jaar geleden tekende Greenchoice een samenwerkingsovereenkomst met De Gasfabriek en The Code Crew, voor innovatie en doorontwikkeling in de decentrale duurzame energietransitie. Samen hadden ze destijds als doel het platform Voorstroom van The Code Crew door te ontwikkelen. We zijn inmiddels een jaar verder. Waar staat Greenchoice nu en hoe verloopt de samenwerking met Voorstroom? We vroegen het Jeroen Vanson, manager Klantprojecten van Greenchoice.

Greenchoice
‘In Nederland werken meer dan 400 coöperaties keihard aan het verduurzamen van onze energievoorziening. Als Greenchoice vinden wij het belangrijk dat onze klanten zelf hun duurzame energie kunnen opwekken. Op eigen dak óf via een energiecoöperatie. Wij helpen deze coöperaties bij de realisatie van hun projecten en versnellen samen de overgang naar een duurzamer Nederland.’

Versnellen
‘Door het hele land is een structuur opgebouwd van lokale initiatieven en zijn inmiddels honderden projecten gerealiseerd. De basis staat. Het draait nu om versnellen. Daarbij is het belangrijk dat coöperaties zich niet onnodig bezig hoeven te houden met bijvoorbeeld hun administratie. Daar helpt Greenchoice graag bij want daar ligt onze kracht. Coöperaties kunnen daardoor doen waarvoor ze zijn opgericht; het realiseren van duurzame energieprojecten in hun gemeente of regio.’

Waarom gekozen voor Voorstroom?
‘Wij werken momenteel samen met ruim 65 lokale energiecoöperaties in tientallen lokale energieprojecten. Voor goede dienstverlening naar onze klanten in deze projecten, is het van belang dat wij de juiste informatie doorkrijgen vanuit de diverse coöperaties. Om dit proces te vereenvoudigen raden wij coöperaties aan om gebruik te maken van een administratieplatform zoals Voorstroom. Dit vermindert de administratieve rompslomp waardoor de coöperatie zich kan richten op de realisatie van nieuwe energieprojecten!’

Voordelen Voorstroom
‘Het belangrijkste voordeel is dat Voorstroom in samenwerking met lokale coöperaties en Greenchoice is ontwikkeld én getest. Het is dus letterlijk een coöperatief product dat ook al in de praktijk wordt toegepast. En een voordeel is dat ook aan de individuele deelnemer is gedacht, via de Voorstroom app kan iedereen zijn of haar deelname aan lokale energieprojecten volgen.’

Greenchoice: ‘Duurzaam Dichtbij’
‘De strategie van Greenchoice heet ‘Duurzaam Dichtbij.’ De energie die onze klanten gebruiken wekken we zoveel mogelijk dichtbij en samen met onze klanten op. Hierdoor spreken we ook de taal van lokale energiecoöperaties en hebben we dezelfde drijfveren. Dat komt terug in de synergie van onze samenwerking met lokale initiatieven. Bij ons krijgen mensen die zelf of collectief duurzame energie willen opwekken echt antwoord op hun vraag.’

Toekomst
‘De transitie naar een duurzame energievoorziening is in volle gang en wij spelen een proactieve rol in die ontwikkeling. Met onze klanten én partners zoals energiecoöperaties wekken we zoveel mogelijk energie duurzaam op en laten we zien hoe mooi en belangrijk een duurzame energievoorziening is voor onze planeet. Wij kijken ernaar uit!’

Lees ook: Greenchoice tekent samenwerkingsovereenkomst met de Gasfabriek en start-up The Code Crew.

Adres
Zutphenseweg 6
7418 AJ
Deventer

Powered by