Nominatie HanzeNet Computable Awards 2018

HanzeNet is samen met Greenchoice en energiecoöperatie LochemEnergie door ICT-vakblad Computable genomineerd voor de top tien Digitale Transformaties 2018. In ons geval het bouwen van een op blockchain gebaseerde virtuele ‘energiemarktplaats’. Samen met onze partners hebben we deze nieuwe technologieën getest, nieuwe marktrollen verkend en ervaring opgedaan met het opzetten van een lokale deeleconomie voor energie.

Digitale Transformatie van het Jaar

De jury, een groep van dertien Computable-experts, zegt over de nominatie: “Duurzame energieleverancier Greenchoice, energiemarktplaats HanzeNet en duurzame energiecoöperatie LochemEnergie zijn een pilotproject gestart met een op blockchain gebaseerde peer-2-peer virtuele energiemarktplaats. Voor ons een reden om de ‘Virtuele Energiemarktplaats’ te nomineren voor de Computable Awards 2018”.

Via deze (fictieve) marktplaats verhandelen vijftig deelnemers onderling lokaal opgewekte en opgeslagen duurzame energie, zonder inmenging van externe professionele partijen.

Uitdagende ICT-samenwerking

HanzeNet zocht partners om de technologie in de praktijk te kunnen testen en vond in Greenchoice en LochemEnergie het ideale team om samen te onderzoeken hoe het lokaal uitwisselen van elektriciteit via het HanzeNet Ecosysteem zou kunnen werken. Greenchoice speelde de verbindende rol waardoor klant en technologie bij elkaar gebracht konden worden; ze nam de klantcommunicatie en financiering van het project op zich, LochemEnergie gebruikte haar proeftuinomgeving van betrokken leden en wij hebben technologie geleverd en bouwden de virtuele marktplaats. En met succes.

De digitalisering van het proces maakte het mogelijk om de energietransacties sjoemelvrij vast te leggen in de blockchain. Voor de klant betekende het onderling verhandelen van groene stroom volledig inzicht en transparantie in de elektriciteits- én geldstromen.

Klaar voor wat komen gaat

Met onze technologie faciliteren we zelfregulerende energieneutrale wijken en dorpen en stimuleren bewoners zelfvoorzienend te zijn door samen energie op te wekken en te delen. Daarmee is het HanzeNet Ecocysteem het toekomstbestendige decentrale energieplatform van Nederland.

Wij zijn er ontzettend trots op dat onze innovatiekracht niet onopgemerkt is gebleven.

Jij ook? Stem dan op HanzeNet voor de Digitale Transformatie van het Jaar 2018.

Adres
Zutphenseweg 6
7418 AJ
Deventer

Powered by