Ondernemer op de Gasfabriek Campus, stond aan de wieg van de corona-app met miljoenen downloads

Een steeds groter succes is de CoronaMelder te noemen. De applicatie is inmiddels door 3,7 miljoen Nederlanders gedownload. Wouter van Kleunen van Locus Positioning stond aan de wieg van de locatieapp. Toen andere ideeën strandden werd de Deventer expert gevraagd om advies.

Het proces om te komen tot gedegen technologie is in stappen gegaan. Wouter adviseerde om te beginnen met een testlocatie die zo neutraal mogelijk was. Een open veld op gras. Met het opzetten van twee driepoten met een telefoon keken we wat de telefoons deden. Toen die nulmeting goed ging konden we verder naar een minder neutrale plek. Een open veld is natuurlijk totaal anders dan een gebouw of een winkelstaat. Daarnaast maakt het ook uit of het dag of nacht is of dat er bijvoorbeeld veel computers aanstaan.

Later in de testfase moesten we testen met “echte gebruikers”. Er is in deze fase overwogen om studenten te vragen. Omdat je studenten eigenlijk niet kunt vragen om iets potentieel gevaarlijks te doen kwamen we uit bij militairen. Zij deden vrijwillig mee!

Op dit moment zijn de toepassingen van het onderzoek op kleine schaal succesvol. De app werkt eigenlijk pas echt wanneer veel mensen hem gebruiken. Zelf wat Wouter sceptisch of mensen de applicatie wilde installeren. Je hoort daar veel negatieve geluiden over. Wouter: “Toen ik van meer mensen omgeving hoorde dat ze de app hadden, heb ik hem ook mijn telefoon gezet.”

Het team van Locus Positioning in De Gasfabriek.

Waar een klein bedrijf groot in kan zijn

Veel ondernemers in De Gasfabriek hebben een sterke focus op schaalbare IT oplossingen. Locus Positioning is hier een goed voorbeeld van. Naast de technologie van de CoronaMelder werken zij ook aan indoor positioning en asset tracking voor met name de logistieke- en healthcare sector. Benieuwd naar hun dienstverlening? Bekijk de website van Locus Positioning voor meer informatie.

 

Adres
Zutphenseweg 6
7418 AJ
Deventer

Powered by